Tel. 06-40679866

 Nibbixhoeve Wintercompetitie 2017:

Manege de Nibbixhoeve wil je graag uitnodigen om deel te nemen aan onze eerste wintercompetitie. De competitie bestaat uit 4 dressuur wedstrijden (N proeven). Daarvan moet je minimaal 3x meedoen. Als je er alle 4 de keren bent, tellen de beste 3 mee voor de competitie. Vervolgens worden de punten opgeteld voor de wedstrijd en als je de meeste punten hebt in je klasse win je die wedstrijd. Voor de hele competitie worden voor alle deelnemers die minimaal 3 wedstrijden deelgenomen hebben de punten voor de beste 3 wedstrijden bij elkaar getelt. Diegene die de meeste punten heeft in zijn/ haar klasse wint de wintercompetitie. Bij een gelijk aantal punten zal er een extra ¨proef gereden worden. De hoofdprijs voor de stap-draf klasse bestaat uit een uur priveles en een bokaal. De hoofdprijs voor de galop-klasse bestaat uit een bokaal en een buitenrit.

Er kan gereden worden in de volgende klassen: Klasse 1 - Stap-draf klasse of Klasse 2 t/m 5 galop klasse. Iedereen zal starten in klasse 1 (Proef N1 t/m N3) of klasse 2 (Proef N4 t/m N6). Indien je alle 4 de wedstrijden deelneemt mag je de 4 e wedstrijd zelf bepalen welke van de drie proeven in je klasse je nogmaals wilt rijden. Dit geld voor klasse 1 t/m 3. Vanaf klasse 4 zijn er 4 verplichte proeven. Er moeten minimaal 4 deelnemers per klasse zijn.  De kosten indien je op een van onze pony’s rijd bedragen €25,00 per wedstrijd, voor 4 wedstrijden €80.00 samen, op de eerste wedstrijddag te voldoen. Indien je met je eigen paard / pony deelneemt zijn de kosten 20 euro per wedstrijd, of 60 euro voor alle 4 de wedstrijden, op de eerste wedstrijddag te voldoen.

Om de proeven te oefenen worden twee oefendagen georganiseerd voor beide klassen, waarbij een deel theorie en een deel praktijk aan bod komt. Deze dag duurt ongeveer 2,5 – 3 uur en kost 20 euro per deelnemer.

·        Oefenen stap-draf klasse:                 TBD

·        Oefenen galop klasse:                       TBD

De wedstrijden zullen plaatsvinden op de volgende data:

·        1ste wedstrijd            15 oktober 2017

·        2de wedstrijd             12 november 2017

·        3de wedstrijd             21 januari 2017

·        4de wedstrijd             11 maart 2017

 

De starttijden / startlijst zal voor iedere wedstrijd vooraf gemailt, op het bord gehangen en op de site gezet worden. Inschrijven kan op het prikbord, of door een mailtje of appje te sturen. Er zal een groep pony’s geselecteerd worden voor de stap – draf proeven en een groep voor de galop proeven waaruit je kunt kiezen. Voorafgaand aan de competitie dienen 4 verschillende voorkeurspony’s te worden gekozen. Deze kunnen in willekeurige volgorde worden verdeeld over de wedstrijden door het organisatie. Iedere wedstrijd zal je in principe op een andere pony gereden worden, zodat als je 4x deelneemt je op 4 verschillende pony’s gereden hebt. Daarbij proberen we ervoor te zorgen dat je de 4 wedstrijden op de door jou gekozen pony´s zal rijden. Indien je deelneemt met je eigen paard / pony worden alle wedstrijden hierop gereden.

 Uiterlijk een maand voor de eerste wedstrijd zal de lijst met daarop de pony’s die gekozen kunnen worden voor de stap-draf klasse en de lijst met daarop de pony’s die gekozen kunnen worden voor de galop klasse bekend gemaakt worden. We horen graag uiterlijk 2 weken voor start van de eerste wedstrijd je voorkeurskeuze van de 4 pony´s waarmee je wilt deelnemen aan de competitie. Een week voor de eerste wedstrijd zal dan de indeling op welke pony je per wedstrijd ingedeeld bent bekend gemaakt worden. Kortom, dit is voor de hele competitie dan bekend.

Alle gereden proeven tellen voor promotiepunten en worden door juryleden van buitenaf beoordeeld. Je ontvangt voor aanvang van de competitie een wedstrijdpas waarop de promotiepunten gestempeld gaan worden zodat je makkelijk kunt zien hoe ver je bent.

Iedere wedstrijd dien je voor aanvang de wedstrijdpas in te leveren bij het secretariaat (anders wordt het resultaat niet verwerkt!).

N-PROEVEN RIJDEN

Tijdens de competitie kun je middels een N-proef laten zien wat je hebt geleerd tijdens je paardrijlessen.

Het resultaat van de proef die jij rijdt, wordt genoteerd op een protocol. Zo kun je naderhand terug lezen wat de jury van jouw proef vond en waarom je bepaalde punten hebt behaald. Zorg er altijd voor dat je jouw wedstrijdpas bij je hebt als je een proef gaat rijden. Als je gemiddeld minimaal een 6 scoort per onderdeel (kortom totaal minimaal 174 punten), verdien je namelijk een promotiepunt. Scoor je gemiddeld een 7,5 (kortom totaal minimaal 218 punten) dan verdien je niet een maar twee promotiepunten. Als je tenslotte een sublieme proef neerzet en daarbij gemiddeld een 9 scoort (totaal minimaal 261 punten) verdien je maar liefst 3 promotiepunten op een wedstrijd. Een promotiepunt wordt in jouw wedstrijdpas afgestempeld. Zo kun je jouw vorderingen bijhouden en weet je wanneer je mag deelnemen aan een volgend klasse.

Indien je 8 promotiepunten verzameld hebt, mag je promoveren naar het volgende klasse. Bij 10 promotiepunten moet je promoveren naar het volgende klasse. Bij het promoveren naar de volgende klasse volgt er natuurlijk een diploma uitreiking en ontvang je een nieuwe wedstrijdpas voor de volgende klasse.

Wanneer een ruiter reglementair wil/mag promoveren naar een hogere klasse, dient dat tijdig (minimaal 2 dagen voor de wedstrijd) kenbaar gemaakt te worden.

OVERZICHT KLASSEN / N-PROEVEN

 

Klasse 1: Proef N1 t/m N3

Klasse 2: Proef N4 t/m N6

Klasse 3: Proef N7 t/m N9

Klasse 4: Proef N10 t/m N13

Klasse 5: Proef N14 t/m N17

 

REGELS VOOR DEELNEMERS WINTERCOMPETITIE:

* Minimaal ½ uur voor je starttijd melden bij de ringmeester met wedstrijdpas, als het programma inloopt kan het zijn dat je eerder moet starten
* Zorg voor een eigen voorlezer en helper bij het opzadelen
* Zorg dat jezelf en je paard/pony er correct uitziet. (lange haren bij elkaar gebonden of haarnetje, invlechten paard/pony  levert altijd extra punten op)
* Alle ruiters moeten even voor de proef losrijden, minimaal 15 min.
* Maak je paard pony niet te moe bij het losrijden
* Controleer van te voren of je paard/pony al bij een vorige ruiter start en maak daarmee goede afspraken