Tel. 06-40679866

 Dierenwelzijn


Het is voor ons vanzelfsprekend dat de pony’s en paarden die bij ons wonen buiten in de groep staan met onbeperkt hooi, water en vriendjes. Dit is ook zoals het hoort. Paarden of pony’s horen niet in een stal. Wij zien de pony’s die bij ons wonen dan ook als familie, waar we zo goed mogelijk voor zorgen.

Als het weer echt te slecht is en iedereen in heel Nederland dus niet buiten wil zijn, staan onze pony’s ook in een mooie, droge stal met onbeperkt hooi en water. Dus geen drie voerbeurten per dag, maar onbeperkt hooi. Daarnaast gaan ze overdag op dat soort dagen toch nog voor minimaal 4 tot 6 uur per dag naar buiten om lekker buiten te spelen in de groep. 

Daarnaast werken de pony’s voor de manege maximaal 8 uur per week en zijn we maar 4 dagen per week open (maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag). De pony’s worden alleen voor de lessen binnen gezet en staan anders samen dag en nacht buiten. Ze vormen dan ook een hechte groep.

Onze shetlanders die je bij de ingang tegen komt hebben een eigen paddock en kunnen zelf altijd kiezen of ze binnen of buiten staan. De shets worden niet gebruikt bij de lessen, maar zijn er alleen om te knuffelen en te poetsen.

In de zomer zijn we een maand gesloten en dan gaan alle paarden en pony’s op vakantie. Ze gaan dan naar een groot weiland hier in de buurt waar ze een maand vakantie hebben samen.

Kortom dierenwelzijn is bij ons vanzelfsprekend.